עיצוב פנים יכול להיות פרויקט ארוך או קצר, תלוי במורכבות שלו – אבל ללא ספק אחד החלקים המשמעותיים ביותר שלו הינו בחירת ספקים נכונה. שימוש נכון בשירות של מעצבת פנים יכול להוביל לבחירה נכונה וחסכונית של הספקים בפרויקט, ולשדרג משמעותית את המרחב הבנוי שלכם, בין אם הוא למטרות מגורים או עסקים
עיצוב פנים, בין אם מדובר בבניין חדש הנבנה זה עתה, או בבניין ותיק שצריך שדרוג או מתיחת פנים, הינו פרויקט מורכב. יש בו לא מעט מרכיבים: בניית החזון העיצובי, תכנון מפורט של מה נדרש להגשמתו, בחירת קבלני ביצוע, וכן – גם בחירת ספקים של חומרים וציוד על מנת לממש את החזון העיצובי הרצוי לכם.
עיצוב פנים של מרחבים שונים דורש התמחויות שונות; אין דומה עיצוב פנים של מרחב למגורים לעיצוב פנים של מרחב מסחרי או משרדי. למרחבים הללו ייעוד שונה, וגם מטרות שונות. האחד נועד להשרות אווירה נעימה של בית, ואילו האחר נועד להעצים מסרים שיווקיים ולהגביר מכירות.
אז איך עושים בחירת ספקים נכונה לפרויקט של עיצוב פנים? הנה כמה טיפים:
בחירת ספקים מתוך ניסיון מקצועי מעשי
חשוב מאוד להתייעץ בשורה של אנשי מקצוע, ובראשם מעצבת פנים או מעצב פנים המתמחה בסוג המרחב המיועד לעיצוב פנים חדש או שדרוג. התמחות של אנשי מקצוע אלו אינה צריכה להיות רק אקדמית, אלא גם מעשית – אין תחליף לניסיון במגוון פרויקטים כדי לתת פתרון מיטבי לסוגים שונים של לקוחות וצרכים.
למעצבת פנים מנוסה ובעלת ותק יש עוד יתרון חשוב: יש לה לא רק את הקשרים מול הספקים הנכונים והאיכותיים, אלא גם כח קנייה גבוה, בהנחה שהיא משתמשת באותם ספקים שוב ושוב ומפנה אליהם לקוחות. הפניות חוזרות ונשנות של לקוחות נותנת בידי מעצבת הפנים את היכולת להשיג בהנחות, לעיתים משמעותיות, את אותו ציוד שהיה עולה הרבה יותר ללא הקשר הזה.
בחירת ציוד ואקססוריז נכונים
השלב הראשון בכל פרויקט של עיצוב פנים הוא בניית החזון העיצובי של המרחב אותו רוצים לעצב. בין אם מדובר במרחב חדש בהליכי בנייה, או במרחב בנוי וקיים שרוצים לשדרג, התכנון – לרבות שרטוטים מפורטים במקרה הצורך – חשוב מאוד כדי להביא לתוצאה הרצויה.
לאחר התכנון, יש צורך להתאים את החזון והתוכנית למציאות, באמצעות הציוד והאקססוריז שיש לרכוש על מנת להגשים בפועל את אותה תוכנית במרחב שעובר עיצוב. כאן בחירת הספקים מועילה במיוחד, שכן הם אלו שצריכים להביא את אותו ציוד אל הלקוח או אל קבלני הביצוע של העבודה.
לכן, מעצבת הפנים צריכה ללוות את הלקוח אל ספקי הציוד והחומרים הללו: חנות רהיטים, טמבוריה לבחירה צבעים, גופי תאורה מתאימים, ספקי כיורים ועוד.
מאמרים נוספים:
- איך להבטיח שיפוץ משתלם במיוחד בלי עיכובים מיותרים וחריגה מהתקציב?
- עיצוב משרדי הייטק 2.0
- תוכנית אינסטלציה לבית פרטי
הום סטיילינג
תכנון וביצוע של עיצוב הפנים בפועל אינו מספיק. כדי להוסיף אקסטרה טאצ' לעיצוב ולהבאתו לידי שלמות, צריך גם הום סטיילינג נוסף על העיצוב, לרבות תכנון נכון של הצבת רהיטים, וילונות, תאורה ועוד במקומות הנכונים, כך שייצרו נראות משתנה לפי שעות היום, לפי אווירה רצויה או לפי רצונות הלקוח.
הסטייל הוא למעשה שכבה נוספת של מגע מקצועי לנראות של המקום, לאחר ביצוע עיצוב הפנים, והוא גם ממשיך להשתנות הרבה אחרי ביצוע עיצוב הפנים במקום. גם להום סטיילינג חשוב לבצע בחירת ספקים נכונה, על מנת לקבל את האביזרים המשלימים הנכונים והמתאימים לצרכים משתנים של הלקוחות.
את כל זה כמובן חשוב לנהל במסגרת תקציב מוגדר מראש, הידוע מראש למעצבת הפנים המנהלת את הפרויקט, על מנת שתוכל לתכנן את בחירת הספקים במסגרת אותו תקציב נתון.