תוספת בנייה על הגג עם נוף לים - זה הזמן המתאים לערב מעצבת פנים | רוית פרנק

תוספת בנייה על הגג עם נוף לים – זה הזמן המתאים לערב מעצבת פנים

הוסיפו קומה אחרי שהתייעצו עם מעצבת פנים

כל מ"ר בנוי יכול לייצר עוד חלל מגורים או אירוח, לשפר את איכות החיים וכמובן להשביח את הערך של הנכס. במאמר הבא נסביר איך עושים את זה נכון עם גג שיש לו נוף לים ומדוע זה קריטי לערב מעצבת פנים מיומנת.

ניצול השטח הקיים בגג מחייב התייעצות עם מעצבת פנים. גם אם יש שטח פנוי וכבר יודעים מה לעשות איתו, חשוב שמעצבת פנים תהיה חלק מתהליך קבלת ההחלטות. באופן הזה מקצרים את הזמן שעובר מהרגע שבו מחליטים לשפץ ועד שמקבלים אישור ממהנדס.

השאלה המתבקשת היא מה כלל היתרונות של תוספת בנייה על הגג ולמה שווה להשקיע בה. אז קודם כל, צריך להבין את הקשר שיש בין נוף לעיצוב פנים ואת המשמעות של הגג בתור המקום שממנו רואים את האופק הכי טוב. לאחר מכן, ניתן להיכנס אל עובי הקורה ולבנות על הגג על מנת להשביח את ערך הנכס.

על איזה גג אפשר לבנות?

התייעצות עם מעצבת פנים מאפשרת לבדוק היתכנות של תוספת בנייה על הגג גם מבחינה רגולטורית וגם מבחינה מעשית. בשלב הראשון בודקים כמה פחות או יותר זה יעלה, מגדירים את התקציב ומחליטים מה לעשות עם המפרט הקיים. במידה ומתכננים לדוגמא חלונות גדולים שדרכם אפשר לראות את הים, חשוב להכניס את זה גבוה לסדר העדיפויות.

אם מקבלים אישור של תוספת בנייה על הגג הפרטי או המשותף של הבניין, ניתן לבצע תכנון מפורט יותר של הכניסה, היציאה והחלוקה לחללים שונים. זה לדוגמא השלב שבו חושבים איפה לשים פתח דלת כניסה והיכן למקם את דלת היציאה. עם זאת, יש הבדל בין בית פרטי לבין בניין מגורים: בבית פרטי הדיירים מחליטים לבד על תוספת הבנייה, בעוד בעלי דירות בבנייני מגורים משותפים צריכים כל הזמן לשאול מה לגבי קומה ראשונה?

מה כוללת תוספת בנייה על הגג?

החלק הטכני של תוספת בנייה על הגג מתבצע בצורה קלה יותר אם מערבים מעצבת פנים שמגיעה מהתחום ומכירה אותו. היא יכולה למשל לפקח על שלבים יחסית מורכבים של ניסור קירות בטון או לעמוד לרשות האדריכל כדי לוודא ביצוע בהתאם לתכניות. במקביל, מעצבת פנים היא זו שמתווכת בין הגורמים השונים ואף דואגת ללוח הזמנים.

תוספת הבנייה מחייבת השקעה כספית מסוימת. בניגוד למה שנהוג לחשוב, המחיר של העבודות אינו קבוע אלא מושפע מפרמטרים שונים ובהם אזור גיאוגרפי, רמת הגימור, גודל הגג במ"ר וכן הלאה. יתרה על כך, בהחלט יכולים להיות פערי מחירים בין ניסור בטון בירושלים לדוגמא לבין שירות דומה בערים אחרות וקטנות יותר בארץ.

מה טווח המחירים הממוצע של תוספת בנייה על הגג?

כל שינוי פנימי בדירה כרוך בהוצאה כספית, שעליה כדאי להסתכל בתור השקעה משתלמת. במהלך תהליך הבנייה על הגג למשל נהוג לאשר בניה קלה בלבד כי הרצפה לא מיועדת לעמוד בעומסים גבוהים, אז גם המחיר זול יחסית ועומד על 900-1,200 ש"ח למטר. לשם השוואה, שבירת קירות בלוקים בעובי 10-20 ס"מ בתוך הבית תעלה 2,500-3,750 ש"ח לכל קיר ושירותי ייעוץ עבור עיצוב פנים מתומחרים בטווח של 250-350 ש"ח לשעה.

לסיכום, תוספת בנייה על הגג היא חובה בבית שיש לו נוף לים. אבל גם אם גרים בירושלים, התוספת היא השקעה משתלמת והתייעצות עם מעצבת פנים יכולה לחסוך לנו זמן, כסף ודאגות.

נראה מעניין? שתפו:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
מאמרים נוספים
שלחו לנו הודעה

בואו נשב לקפה

או מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

בואו נשב לקפה

או מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
שלחו לי הודעה
יש לך שאלה
היי זו רוית,
רוצים לדבר?
Powered by